Mine sisu juurde ↓
map

UWC Maastricht

Maastricht, Holland

915 õpilast
Vanuses 2-18

Asutatud

2009

3 March 2017

UWC Maastricht on täielikult integreeritud mitmekultuuriline kool mistahes haridus- ja sotsiaalmajandusliku taustaga õpilastele. Kool, mida toetab Hollandi riigi valitsus, tegutseb riigi haridussüsteemi kohaselt. Kool valmis nii teenimaks Maastrichti rahvusvahelist kogukonda kui ka pakkumaks UWC kaudu valitud õpilastele õpilaslinnakus haridust ja majutust.

Kolm omapärast joont

  • Rahvuslik riigikool – UWC Maastricht on ainus UWC kool, mis talitleb riikliku haridussüsteemi siseselt, harides õpilasi eelkoolist keskkoolini.
  • Noorsoo sotsiaalettevõtlus (Youth Social Entrepreneurship (YSE)) ja õpilaste läbiviidud konverentsid – YSE initsiatiiv annab õpilastele oskused tuvastada probleeme kogukonnas ja kavandada iseloomulikke lahendusi sotsiaal-ettevõtlike projektide näol. Paljud iga-aastased konverentsid – TedxMaastricht, Noorte Keskkonna Jätkusuutlikkus(Youth Environmental Sustainability), Rahvusvaheline Rahu Konverents, Teadmiste Teooria konverents - on läbinisti õpilaste läbiviidud.
  • Kohalikku kogukonda teenides – UWC Maastrichti jätkuv panus on tuua kokku kool ja linna kogukond.
Akadeemiline programm

Lasteaiaeelses vanuses laste (2-4 aastat vana) õppekava sisaldab ulatuslikult õppimiskogemusi lapse arengu viies võtmeaspektis .

Algkooli (4-11 aasta vanused) õppekava koosneb mitmetest ainelistest harudest, millest mõned sõltuvad inglise keele tasemest.

IB põhikooli (11-16 aasta vanused) programm julgustab õpilasi märkama seoseid traditsiooniliste kooliainete ja päris maailma vahel ning saama kriitiliseks ja sügavamõtteliseks inimeseks.

16-18 aastastele pakub kool International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) õppekava. Lisaks standardkursustele pakub UWC Maastricht valikkursustena hollandi, hispaania, saksa, itaalia, araabia keeli ning maailma kunsti ja kultuuri, globaalset poliitikat, kauneid kunste ja muusikat.

Klassiväline tegevus

UWC Maastricht on pühendunud kasvatamaks sotsiaalettevõtlust õpilaste ja töötajate seas, pakkudes neile vahendeid ning meelestatust, millega alustada projekte ja muuta need jätkusuutlikuks. Osalemine YSE programmis on kohustuslik kõigile esimese aasta IB diplomiprogrammi õpilastele (IDBP).

Iga-aastane kahe päevane Teadmiste Teooria (Theory of Knowledge) konverents kutsub õpilasi mainekate kõnepidajate ettekannete läbi ümbritsevasse kriitiliselt suhtuma.

Neljapäevase Rahvusvahelise Rahu konverentsi ajal jagavad oma teadmisi läbi inspireerivate loengute rahu jaluleseadjad, selle proovilepanijad, kaitsjad ning eksperdid üle kogu maailma. Õpilased, kes on kogenud rahu puudumist või mõnda konflikti omal nahal, pakuvad haruldasi vaatenurki ja lahendustele suunatud arutelusid.

Maastrichti Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni mudelkonverents (MaasMUN) ja TedxYouth@Maastricht on veel kaks iga-aastast üritust, mida õpilased korraldavad.

Õpilasküla

Õpilasküla ehitati aastal 2015 pargilaadsesse keskkonnda Maastrichti keskuse kirdeosas. Kohta ümbritsevad staadionid, Inglise-stiilis looduspark ja uudishooned. Õpilaskülasse pääseb silla kaudu, mis on avatud ainult jalakäijatele ja jalgratturitele.

Asukoht

UWC kolledž asub Maastrichtis, rahvusvahelise orientatsiooniga linnas, kõige päikesepaistelisemas ja lõunapoolsemas Hollandi osas. Linna keskus on kümne minuti jalgrattatee kaugusel.

Vastuvõtt 

Kandideerimine läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral). 

Avaldused lasteaia eelseks, alg- ja põhikooliks peavad vastama Hollandi rahvusvahelise haridusseaduse nõuetele (suhelda tuleb otse kooliga). Rohkem informatsiooni: www.uwcmaastricht.nl/admissions

Kontakt


UWC Maastricht
PO Box 1187
6201 BD Maastricht
Netherlands

18 Kolledžit
üle maailma