Mine sisu juurde ↓
map

UWC Thailand

Phuket, Thaimaa

380 õpilast
Vanuses 18 kuud-18 aastat

Asutatud

2008

3 March 2017

UWC Thailand rajati 2008. aastal Phuketi Rahvusvahelise Akadeemia nime all. 2016. aasta augustis liitus kool UWC liikumisega. Tegemist on päevakooliga, mil on ka elamishooned. UWC Thailand pakub terviklikku haridusprogrammi, millel on eriline rõhk vaimsusel.

Kolm omapärast joont

  • Vaimsus - UWC Thailand seob sotsiaalse emotsionaalse õppe ning vaimsuse oma akadeemilise õppeprogrammiga, toetades iga kogukonnaliikme arengut elu võtmeoskustes, mille hulka kuuluvad eneseteadvus ja eneseteadlikkus, sotsiaalne teadlikkus ja efektiivsus. Samuti kuulub selle alla tööeetika ning efektiivsus.
  • Merekeskkonna kaitse - Paiknedes rahvuspargi jalamil, ning 10 kilomeetrit ookeanist, on UWC Thailand rajamas mitmeid terve saare ulatuses aset leidvaid initsiatiive, mille eesmärgiks on säilitada merekeskkonda (mangroovi elukeskkonna taastamine, korallriffi jälgimine) ning viia tähelepanu jätkusuutlikule käitumisele (Plastikuvaba Phuket - ranna- ning muude alade koristusprogrammid).
  • Kogemuspõhine õpe - UWC Thailand on pühendunud kogemuspõhisele õppele ning selle igaühele tähendusrikkaks muutmisele. Õpilased osalevad tihti väliekspeditsioonidel, päevaekskursioonidel ja ühiskondlikul tööl põhinevatel projektidel nii kohalikul saarel, üle terve Taimaa kui ka mujal.
Akadeemiline programm

UWC Thailand kolledži õpikeskkonnas rõhutakse võrdselt vaimsel ja emotsionaalsel tasakaalul ning akadeemilisel eeskujulikkusel. Õpilased omandavad õppimiseks, analüüsiks ja loovaks mõtlemiseks vajalikud oskused, ning jõuavad läbimõeldud järeldusteni. Selline nõudlik programm julgustab õpilasi püüdlema akadeemiliselt kõrgeima taseme saavutusteni.

Lasteaia programm on mõeldud õpilastele vanuses 18 kuud – 3 aastat. Algõpe vanustele 3-12, ning Põhiõpe vanustele 11-16.

16-19 aastastele noortele pakutakse International Baccalaureate Diploma Program´i (IBDP). Standardkursuste kõrval on võimalik õppida tai, vene, mandariini, korea ja hollandi keelt ning lisaks sellele ärijuhtimist, psühholoogiat, süsteemikujundust, globaalpoliitikat ning kauneid kunste.

Klassiv äline tegevus

UWC Thailand pakub laiaulatuslikke huviringe igas vanuses õpilastele. Huviringid annavad õpilastele võimaluse osa võtta ühiskondliku töö, loomingu, spordi ja kultuuriga seotud projektides. Need leiavad aset lõunaaegadel, peale kooli ning nädalavahetustel. Lisaks sellele võtavad õpilased koos klassikaaslastega ette ka ekspeditsioone, mille eesmärgiks on treenimine ning enese piiride ületamine. Ekspeditsioonid ulatuvad esimese klassi laste ööbimisest raamatukogus, mis on nende esimeseks ööbimiseks eemal kodust, kuni viienda klassi õpilaste viiepäevasele süstaekspeditsioonini Phuketi rannikul. Ekspeditsioonidel võib õppida purjetamisoskusi, või töötada kohalikus kilpkonnavarjupaigas, kaitsmaks ohustatud liike. Iga vanuseklass keskendub igaastaselt erinevale ekspeditsiooniliigile, mis on vanuseklassile sobiv. IB-õppes olevad õpilased organiseerivad oma projektinädalad ise, millel on põhifookus kogukonnal ning ühiskondlikul tegevusel.

Õpilasküla

UWC Thailand kolledži territoorium on suur ja lai. Iga kooli osa on jaotatud „kaunadesse“ (varane lapsepõlv, algaste, põhiaste ja keskaste). Õpilaste elamud on koduks 60 õpilasele vanustes 7-12, ning 2018. aastaks on plaanis avada uus õpilashoone. Kooli kõrval on ka spordi-, ning elustiilikeskus, kus igal kogukonnaliikmel on võimalus kasutada suurepäraseid sportimisvõimalusi, mille hulka kuuluvad olümpiasuuruses ujumisbassein, jooksuring, ragbiplats, tennise-, ja võrkpalliväljakud ning kardiokeskus.

Asukoht

UWC Thailand asub Phuketi saare põhjaosas. Kolledž on 20-minutilise autosõidu kaugusel Sarasini sillast, mis ühendab Phuketi saare Tai mandriosaga. Põhja-Phuketi maastik on segu loodusparkidest, randadest ja rannikualadest. Samuti leiab sealsest piirkonnast kohalike kogukondade kummipuuistandusi.

Vastuvõtt

UWC Thailand õpilased lasteaiaprogrammi ja alg-, ning põhikooli võetakse vastu otse läbi kooli vastuvõtuprogrammi, mis on häälestatud UWC missioonile ning väärtustele. Õpilased, kes soovivad osa võtta IB-õppest klassides 11 ja 12 võivad seda teha kandideerides läbi oma rahvuskomitee või otse läbi UWC Thailand kolledži. Rohkem infot siin.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

18 Kolledžit
üle maailma