Mine sisu juurde ↓
map

UWC Atlantic College

Vale of Glamorgan,
Wales, UK

350 õpilast
Vanuses 15-19

Asutatud

1962

3 March 2017

Liikumise esimene kool, UWC Atlantic Kolledž, rajati aastal 1962, et edendada rahvusvahelist mõistmist läbi hariduse. UWC Atlantic võimaldab õpilastele platvormi, kus õppida läbi jagatud kogemuste ning olla võimeline tuua maaima positiiseid muutusi.

Kolm omapärast joont

  • Ajalooline pärand – UWC Atlantic College, mis tegutseb 12.sajandist pärit Püha Donati lossis, Suurbritannias, oli kogu UWC liikumise esimene kool. Siin leiutati RIB-kaater (ing. k. Rigid-Hulled Inflatable Lifeboat).
  • Atlantic Outdoors – Kool keskendub lisaks akadeemilisele programmile füüsilistele väljakutsetele, ühiskondlikult kasulikule tööle, innukale juhtimisvõimele ning meeskonnatööle.
  • Mõjuvõim – Järgides meie asutaja Kurt Hahni 50 aasta eest algatatud haridusrevolutsiooni ideid, pannakse õpilased vastutama oma otsuste ning tegude eest, ning seda turvalises keskkonnas täiskasvanute juuresolekul.
Akadeemiline programm

Kolledži õppekava moodustavad kaks erinevat osa: Atlantic ettevalmistusprogramm, Cambrige IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), ning Alantic Diplomiprogramm IB (International Baccalaureate).

Atlantic ettevalmistusprogramm on aastapikkune kursus, sobilik 15-16 aasta vanustele õpilastele, valmistamaks neid ette UWC elumuutvaks õppekogemuseks. Õpilased omandavad põhiteadmised ning -oskused, valmistudes ette keskhariduse jätkamiseks IB õppes või A-Levels õppes; õpilased tugevdavad oma teadmisi laias valikus ainetes IGCSE tasemel ning edendavad oma inglise keele oskust akadeemilises õpikeskkonnas. Programmi võib jätkata kahe aasta pikkuses IB programmis, kuid võib ka läbida eraldiseisvana.

Atlantic Diplomiprogramm jaotub kaheks osaks: International Baccalaureate Diplomiprogrammi õppekava (IBDP) ning kogemustele põhinev klassiruumiväline õppimisprogramm, mis keskendub maailmarahule ning jätkusuutlikusele tuginevatele väärtustele. Õpilased läbivad laia õpiprogrammi valides aineid 11 teaduskonnast. Seitse teaduskonda põhinevad IB diplomi õppekavale, ning lisaks sellele pakutalse koolis hiina, saksa, norra, hispaania keele õpet, samuti ka antropoloogia, maailma religioonide, muusika ning muid kursuseid. Täiendavad neli teaduskonda keskenduvad kogemustepõhisele õppele ning Atlantic Kolledži visioonile ja väärtustele.

Klassiväline tegevus

Akaadeemilist õppekava täiustav huvialaprogramm koosneb neljast kogemustepõhisest teemast: keskkond, globaalsus, sotsiaalne õiglus, õuesõpe – need annavad õpilastele võimaluse osa võtta avastamisest, juhtida omaenda teekonda, võtta riske ning ületada takistusi ning ebaõnnestumisi, saades võimaluse tunda iseenda nõrkusi ning tugevusi ja rolli ühise eesmärgi täitmisel. Igal teemal on kaks külge – esimene hõlmab kogukonnaga ühendumist ning teine aktiivseid tegevusi, õpilasinitsiatiive, missiooni fookusperioodi ning projektiperioodi.

Õpilasküla

UWC Atlantic on rajatud 12ndast sajandist pärinevasse Püha Donat’ Lossi, mida võib pidada küllaltki ebatavaliseks koolilinnakuks, võõrustamas suuremaid klassi- ning kogunemisruume.

Õpilaskogukond on jaotatud kaheksasse elamisotstarbeks rajatud õpilasmajasse, igaüks koduks ligikaudu 48 õpilasele. Poiste ning tütarlaste koridorid on üksteisest eraldatud. Üldiselt jagab üht tuba 4 õpilast samast vanusegrupist, kuid eri rahvustest. Õpilaste eest kannavad hoolt majavanemad, kes elavad kõrvalasuvates kodudes ning veedavad suure hulga aega õpilastega läbi käies ning neid toetades.

Hoonete hulka kuuluvad ka: söömishall, raamatukogu, metsamaastik, sise- ja välibassein, ning ajaloolisse hoonesse rajatud klassiruumid.

Asukoht

UWC Atlantic Kolledž asetseb Lõuna-Walesi rannikul, Suurbrittanias. Kolledži läheduses paiknevad suurlinn Brigend ning Walesi pealinn, Cardiff. Koolist on lihtne liikuda bussi-, raudtee- või lennukitranspordi abil.

Vastuvõtt

Õppimaks Atlantic Kolledžis, tuleb õpilastel kandideerida läbi kohaliku UWC rahvuskomitee. Kolledž võtab vastu kandidaate ka otse, kui need ei vasta rahvuskomitee kriteeriumeile, või kandideerivad Atlantic ettevalmistusprogrammi. Rohkem informatsiooni aadressil: www.atlanticcollege.org/admissions/

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Kolledžit
üle maailma