Mine sisu juurde ↓
map

Li Po Chun UWC

Hong Kong S.A.R., Hiina

256 õpilast
Vanuses 16-18

Asutatud

1992

3 March 2017

UWC Li Po Chun avas uksed oma esimestele õpilastele septembris 1992, ning see avati ametlikult Tema Kuningliku Kõrguse Walesi printsi poolt 6. novembril 1992. aastal. See oli teine UWC kolledž Aasias.

Accordion Title 

Accordion content

Kolm omapäast joont

  • Quan Cai programm – Quan Cai (tervikliku inimese kujunemine) programm julgustab õpilasi näitama üles initsiatiivi ning võtma osa ja looma ise projekte kohaliku kogukonna arendamise nimel.
  • Hiina kultuur – Kuna Hong Kong asub kultuurilises mõttes Aasia keskmes, siis läbi selle progammi saavad õpilased rohkem tundma õppida nii hiina kui ka aasia kultuuriruumi ning saavad osa võtta nii projektinädalast kui Hiina Nädalast.
  • Asukoht – Koolilinnak asub Hong Kongi rohelises ning vaikses piirkonnas ümbritsetuna puudest, mägedest ja rannast. Ühtlase on see vaid lühikese sõidu kaugusel kesklinnast ning kõigist pilvelõhkujatest.
Akadeemiline programm

UWC LPC pakub International Baccalaureate Diploma Program´i (IBDP). Lisaks põhikursustele pakub UWC LPC kantoni, mandariini, hispaania ja prantsuse keelt, geograafiat, ärijuhtimist, politoloogiat, keskkonnasüsteeme, teatrit ja kujutavaid kunste.

Klassiväline tegevus

Quan Cai programm on õpilaste õpikogemuse keskmes. Pakutakse rohkem kui 70 tegevust; nende seas 10 erinevat spordiala, 22 kohaliku kogukonnaga seotud tegevust ning 30 laiemale ühiskonnale suunatud tegevust. Quan Cai programmis on pandud suur rõhk kogukonnaga seotud tegevustele ning sellele, et tõsta õpilaste teadlikkust maailmas toimuvast ning sellest, mida nemad ise rahu ja jätkusuutlikkuse nimel ära saaksid teha. Tegevused on enamasti õpilaste enda poolt korraldatud. Mõned näited on järgnevad: korallide jälgimine, koduabilistega töötamine, loomade varjupaigas abistamine, tervisliku toidu valmistamine, draakonitants, väitlus, tsirkus, kajakisõit, matkamine, mägironimine, esmaabi, audiovisuaalne töö, ökoloogia, Hiina Nädal, projektinädal, uute õpilaste sisseelamisprogrammi loomine.

Õpilasküla 

Kõik UWC LPC õpilased elavad õpilaskülas. Õpilased elavad 4 erinevas majas, kus iga õpilane jagab tuba kolme teise õpilasega. Enamasti on tubades kaks teise aasta ja kaks esimese aasta õpilast, kaks Hong Kongist ning kaks teisest rahvusest. Kõik täiskohaga töötajad elavad samuti õpilaskülas ning on õpilastele mentoriteks. Mentorid ja mentorgrupid on olulised toeks, et luua “kodutunnet”, atmosfääri ning lihtsalt tugisüsteemi. Koolis on olemas spordisaal, aula, ujumisbassein, tenniseväljak, korvpalliväljak, söökla, raamatukogu, klassiruumid ja labroid.

Asukoht 

Kolledž asub Ma On Shan-i piirkonnas; Starfish Bay ja Tolo sadama läheduses. Koolilinnak asub kümneminutilise jalutuskäigu kaugusel Wu Kai Sha metroopeatusest.

Vastuvõtt

Kandideerimine läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral). 

Juhul, kui õpilasel on võimalik maksta õppemaks täies mahus, siis on võimalik kandideerida ka otse kolledžisse. Info saamiseks külasta veebilehe.

Kontakt


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Kolledžit
üle maailma