Mine sisu juurde ↓
map

UWC South East Asia

Singapur

5,500 õpilast
Vanuses 4–18

Asutatud

1971

3 March 2017

1971. aastal avas Singapuri peaminister Lee Kuan Yev Singapuri rahvusvahelise kooli, millest sai UWC liikumise liige 1975. aastal. UWCSEA’l on Singapuris kaks campus’t (linnakut): Dover’i campus, mis laienes 1990ndatel aastatel, et lisada õppevõimalus lastele alates neljandast eluaastast ja 2011. aastal avatud East campus, mis lisas UWC kogukonda 2500 õpilast.

Kolm omapärast joont

  • Mitmekesisus - UWCSEA’l on õppekava, mis võimaldab kõigil õpilastel osa saada UWC missioonist  ja väärtustest. Kõik õpilased on kooli valitud sihiliku mitmekesisuse alusel, võttes arvesse õpilaste kultuurimaastikku ja eelnevaid elukogemusi. UWCSEA õppekava loob ideaalse vundamendi, et arendada eri rahvuste- ja inimestevahelist mõistmist.
  • Elav ümbruskond - Singapur oma väikese suuruse ja Aasia mõistes keskse asukohaga võimaldab õpilastel suhelda nii kohaliku kogukonnaga kui ka lähedal asuvate riikide kogukondadega.
  • Suur õpilaste arv - Kooli suurus võimaldab õpilastel valida suure hulga tegevuste vahel, mis arendavad inimest terviklikul moel, on UWC väärtustega kooskõlas ning annavad õpilastele võimaluse end arendada kaasõpilastega sotsialiseerudes.
Akadeemiline programm

UWCSEA on loonud ideepõhise K-12 akadeemilise programmi, mis võimaldab õpilasele sujuva haridustee lasteaiast gümnaasiumini. Igal õppekava osal on oma standardid, mis toovad välja õppekava alustalad. Neid standardeid kasutatakse kõikides vanuseastmetes, ning lähevad üha raskemaks, mida vanemaks õpilased saavad.

10. ja 11.klassis õppivatele õpilastele pakub UWSEA õpet IBDP ehk International Baccalaureate Diploma Program’i järgi. Õpilased, kes ühinevad kooliga 9. klassis õpivad kahaastase GCSE programmi järgi ning 10. klassi astunutele pakutakse IB programmiks ettevalmistavat õpet. Peale standardkursuste pakub UWCSEA võimalust õppida hollandi, hindi, indoneesia, jaapani, korea, hiina ja vene keelt, disainitehnoloogiat, arvutiteadust, keskkonnasüsteeme, poliitikat, psühholoogiat, spordi-ja terviseteadust, tantsu, filmi, teatrit, muusikat ja kunsti.

Klassiväline tegevus

2015/2016 akadeemilisel aastal oli õpilastel võimalus osa võtta 1872st erinevast tegevusest. Selle hulgas oli 132 tegevust visuaalse kunsti valdkonnast, 1172 erinevat spordi ja tervise tegevust, 106 võimalust oma juhiomadusi arendada, 246 poliitiliselt orienteeritud klubi ja 216 enesearendamise klubi.

Peale selle toimus 349 ekspeditsiooni kolmekümne kahte riiki üle maailma. Õpilased võtsid osa ka paljudest vabatahtlikutöödest nii Singapuri kogukonnas kui ka välismaal osana Global Concerns programmist.

 Lühikursused

Initiative for Peace (e.k. ´initsiatiiv tuua maailma rahu´) selts loodi 2001. aastal õpilaste ja õpetajate koostööna, et kaasa aidata globaalsete, riiklike ja regionaalsete konfliktide lahendamisele. Iga-aastane konverents (toimub Singapuris, Ida-Timoris ja Tais) järgneb 11. klassi õpilaste aasta kestnud ettevalmistusele. Mõlema campuse õpilased saavad professionaalset õpet ühiskondliku juhtimise, konfliktide ennetamise ja lahendamise ning ajalooliste perspektiivide spetsialistidelt, et hõlbustada kohalike noorjuhtide tööd.

Õpilasküla 

Dover Campus loodi 1971. aastal olemasoleva St John’si militaarkooli kohale ning selles õpilaskülas on palju puid ning vaba ruumi. 2017.aastal valmis õpilasküla peale viit aastat kestnud renoveermist. Õpilaskülas on kaks ühiselamut: Kurt Hahni Maja ja Nelson Mandela Maja, mis on koduks 192le õpilasele 8.-12. klassist.

2011. aastal avatud Ida Campus on ehitatud UWC keskonnasäästlikkuse missiooniga kooskõlas ning on saanud ülemaailmset tunnustust oma disaini, innovaatilisuse, kättesaadavuse ja rohelise jalajälje eest. Tampines Maja on mitmekorruseline ühiselamu, millest on vaade tervele õpilaskülale. Selles majas elab 160 8.-12. klassi õpilast.

Asukoht 

Dover Campus laiub 11 hektaril Clementis, mis asub Singapuri ärikeskusest läänes, Singapuri Rahvusliku Ülikooli kõrval. Ida Campus laiub 5,5 hektaril Tampineses, mis on kiiresti kasvav keskus Singapurist kirdes, Changi lennujaama lähedal. 

Vastuvõtt

Kandideerimine läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral).

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


Dover Campus
1207 Dover Road,
Singapore 139654
East Campus
1 Tampines
Street 73,
Singapore 528704

18 Kolledžit
üle maailma