Mine sisu juurde ↓
map

UWC Mahindra College

Pune, India

240 õpilast
Vanuses 16-18

Asutatud

1997

3 March 2017

Kõik algas 1997. aastal Harish Mahindra (Mahindra & Mahindra Group) heldest kingitusest – maatükist ja hoonete infrastruktuurist. UWC Mahindra või MUWCI (hääldatakse “myoo-ki”), nagu seda mitteametlikult kutsutakse, on elav kolledž rikkaliku õppekava uuendamise ja kogukonna kaasamise traditsiooniga. Programmid nagu IB World Studies Extended Essay ja Film Studies on alguse saanud siit. Lisaks toimivad kolledžis ka "sillaprogramm" (ing.k. bridge program) ja Akshara Foundation, mis mõlemad suurendavad kolledži positiivset mõju kohalikule kogukonnale ja pakuvad õpilastele arvukaid võimalusi projektipõhiseks õppimiseks.

Campus and Facilities  

The campus is located on a 175-acre conservation park overlooking the Mulshi and Kolvan valleys, 150 km from Mumbai. 

Architect Christopher Benninger has won international awards for the campus design, based on local architecture and which uses regional materials.

Classrooms are based around a quadrangle and each has its own courtyard. The hall, library, arts centre, science laboratories, catering and administrative centres are in this central area.

Since 2000, staff, students and faculty have planted over 100,000 trees on campus, making it a shady and green space to live and learn. 

Kolm omapärast joont

  • Ainete rohkus (projektipõhine diplom) – UWC Mahindra on tuntud õppekavade uuendamise poolest ja mitmed programmid, mis on siit alguse saanud, on kaasatud rahvusvahelisse IB ainekavasse.
  • Õpilasalgatused – Õpilased osalevad aktiivselt kooli ning kogukonna elu puudutavates otsustusprotsessides. Õpilaste laialdase kaasatuse tulemuseks on projektid, mis jäävad kestma, muutudes traditsioonideks – näiteks kogukonna fond ning iga-aastane kahenädalane Teatri Hooaeg, mille käigus õpilased ise lavastavad ja osalevad näidendites.
  • India kogemus – Mahindra kolledžis tutvuvad õpilased India ning erinevate maailma kultuuride mitmekesisusega läbi järgnevate tegevuste: kursused teemal „See on India” ning „Globaalsed sündmused”, projekti- ja reisinädalad erinevates India regioonides.
Akadeemiline programm

UWC Mahindra pakub International Baccalaureate Diploma programmi (IBDP). Põhiliste ainete kõrval pakub kool ka aineid nagu kunst, teater, film, psühholoogia, maailma usundid ja globaalne poliitika. Lisaks nendele saavad õpilased võtta aineid nagu „See on India“ ja globaalsed sündmused ning lisaks veel spetsiaalseid kursused nagu Complexity Science ja Systems Thinking.

UWC Mahindra pakub ka Projektipõhist Diplomit (Project Based Diploma) koos Cambridge Pre-University diplomiga. PBD on spetsiaalne programm, mille puhul valitud rühm õpilasi läbivad esimesel aastal IBDP õppekava ning kasutavad teist aastat reaalses elus elluviidava mõjupõhise projekti koostamiseks ja läbiviimiseks.

Klassiväline tegevus

Mahindra kolledžis nimetatakse CAS-i (loovus, sport, ühiskondlik tegevus) „Triveni” programmiks, mis koosneb neljast tegevusvaldkonnast: Haridus, Rahu ja Õiglus, Jätkusuutlikkus, Kommunikatsioon ja Kultuur ning Õuesõpe. Õpilased löövad kaasa vähemat ühes tegevusvaldkonnas, viies meeskondadesse jaotatult ellu õpilaskonna ning laiema kogukonna heaolu suurendavaid projekte.

Lisaks „Triveni” programmi teenuspõhistele projektidele, on õpilased kaasatud Akshara programmi ja kohaliku kogukonna algatustesse. Koostööd tehakse kohalike koolide, ettevõtlusprogrammide, MTÜ-de ja mahepõllumajanduslikke taludega.

Peale tavaliste sportlike tegevuste nagu jalgpall, korvpall ja ameerika jalgpall, tegelevad õpilased matkamisega, sõidavad jalgrattaga ning õpivad isegi tuletõrjumist. Seda kõike võimaldab kooli soodne asukoht. Paljud õpilased osalevad füüsiliselt proovile panevatel retkedel reisinädala raames ning koolisisestel spordivõistlustel nimega MUWCILympics.

Lühikursused

Suvekuudel toimub Mahindra kolledžis mitu lühikursust 14-18-aastastele noortele kogu maailmast. Kursuste teemadeks on maailma murekohad nagu jätkusuutlikkus, üleilmastumine, sooidentiteet. Teemasid selgitavad oma ala ekspedid, arvesse on võetud ka kolledži asukohta ning kultuurikonteksti. Kõige populaarsem on „Tutvu Indiaga” lühikursus, mille käigus reisitakse India eri paikadesse. Teised pakutavad kursused on „Noored, keskkond ja jätkusuutlikkus” ning „Teater, sugu, indentiteet ja film”.

Õpilasküla 

Õpilased elavad koos viies hoonekompleksis, nn wadas´ tes (e.k. hoov). Õpilaskülas on palju võimalusi kogunemisteks ja matkamiseks, samuti mitmeid kohti, kust saab nautida lummavat vaadet ning päikeseloojangut.

Õppehoonete hulka kuuluvad klassiruumid „akadeemilises kvartalis”, teaduslabor, digilabor, raamatukogu, kunstistuudio, ruumid teatri ja muusika jaoks, jalgpalli-, ameerika jalgpalli, korvapalli- ja kriketiväljak. Kogukonna keskuses on olemas võimla, ujula, mängu- ja puhkeala ning deli kohvik. Õpilaskülas on suur söögiruum nimega Caf.

Asukoht 

Mahindra kolledž asub 69 ha suurusel Lääne-Ghals´i looduskaitsealal, India poolsaare läänerannikul. Mäestikuorus paiknevad külad loovad võimaluse tutvumiseks kohaliku kogukonna ja kultuuriga. Pune linn asub 30 km kaugusel kolledžist ning pakub palju võimalusi nädalavahetuste veetmiseks.

Vastuvõtt

Kandideerimine läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral). Erandjuhtumites toimib ka otsene kandideerimine. Rohkem infot siin.

Kontakt


UWC Mahindra College
Village Khubavali,
PO Paud
Taluka Mulshi, Pune,
MH 412 108, India

18 Kolledžit
üle maailma