Mine sisu juurde ↓
map

UWC Adriatic

Duino, Itaalia

182 õpilast
Vanuses 16-19

Asutatud

1982

3 March 2017

Itaalias Triestest põhja poole jäävad alad said esimese maailmasõja ajal näha suurt verevalamist ning teine maailmasõda tegi piirkonnast tõelise saksa, ladina ja slaavi kultuuride sulatuspoti. Keeruka ajaloo ja kultuuripärimusega kohas on UWC Adriatic võtnud enda kanda poliitiliste ja kultuuriliste erinevuste tutvustamise rolli.

Kolm omapärast joont

  • Tõelise Itaalia kogemine - Õpilased näevad oma igapäevaelus rikkaliku ja mitmekülgse Itaalia kultuuri erinevaid külgi. Kolledži asukoht Euroopa südames anab õpilastele võimaluse näha tõelist kultuuride ristteed.
  • Muusikaõpetus - UWC Adriatic paneb õppetöös suurt rõhku muusikale. Kooli juures tegutseb muusikaakadeemia (IMCA), mis tegeleb väga erinevate muusikastiilide- ja žanridega.
  • Külakeskkond tavapärase koolilinnaku asemel - UWC Adriatic ei ole piiratud õpilaslinnakuga, vaid selle õppehooned, laboratooriumid ja residentsid asuvad üle terve küla. Õpilased saavad selle läbi harukordse võimaluse näha ümbrust ja kohalikku igapäevast elu.
Akadeemiline programm

UWC Adriatic pakub õpilastele võimalust õppida International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) õppekava järgi. Peale tavapäraste kursuste on koolis võimalik võtta hulgaliselt lisakursuseid. Muuhulgas on võimalik õppida araabia, sloveenia, serbia, horvaatia ja bosnia keelt, maailma kunsti- ja kultuurilugu, ökosüsteeme ja kujutavat kunsti. Kõikidelt õpilastelt eeldatakse koolis itaalia keele õpet, kuid selles aines pole lõpueksam kohustuslik. Heal tasemel õpilastel on võimalik saada oma itaalia keele oskuseid tõendav sertifikaart.

Klassiväline tegevus

UWC Adriatic paneb erilist rõhku sotsiaaltööle, mis on üheks osaks kooli CAS programmist (Creativity, Action, Services). Koolil on tänu pikaajalisele sotsiaaltöö kogemusele tihedad suhted paljude vabatahtlike ühendustega.

Sotsiaaltöö hõlmab järgnevat: kunstiteraapiat itaalia ja sloveenia keelt rääkivate lastega, inglise keele õpetamist kohalikes algkoolides, rassismi ja eelarvamuste vastu võitlemist läbi teavitustöö, vaimse või füüsilise puudega inimeste toetamist, pagulaste abistamist, vanainimestele seltsiks olemist ja nende külastamist kohalikes institutsioonides, esmaabikursust kiirabitöödel (koostöös kohalike Punase Risti töötajatega), kontsertite korraldamist haiglates ja hooldekodudes eakatele ja haigetele, multiskleroosiga haigete külastamist, puuetega inimestega koos teatri- ja sporditegevustes osalemist, teaduse populariseerimist, kohaiku varjupaiga elanike külastamist.

Loomingulised tegevused sisaldavad muuhulgas: kirjutamine blogisse Adriatic Times, keraamika/savitöö, male, loovkirjutamine ja kirjandusega tutvumine, aktuaalsete afääride õppegrupp, debatiklubi, joonistamine, kultuuride avastamine läbi kino, Model United Nations (MUN), muusikalised tegevused (koor, madrigalikoor, klaveritunnid, soololaul, kompositsioon, instrumentaaltunnid, ansamblid jne), fotograafia, robootika, filosoofia, TEDxUWC Adriatic, teater, aastaraamatu koostamine, WEB 2.0.

UWC Adriaticu asukoht mereäärses külas Trieste karstilistel mägialadel ja Alpide läheduses teeb välispordi eriti nauditavaks. Praegusel hetkel on saadaval: aeroobika, sulgpall, ringtreening, ronimine, kaasaegne tants, murdmaajooks, matkamine, kajakisõit, võitluskunst, orienteerumine, purjetamine, jalgpall, ujumine, tennis, frisbi ja jooga.
 

Õpilasküla 

UWC Adriaticu hooned on jaotatud üle Duino küla. Seitse residentsihoonet on õpilaste majutuseks. Ülejäänud hoonete hulgas on näiteks Mensa (söökla), auditoorium ja ICMA (International Community Music Academy).

Asukoht  

Duino on võluv mereäärne külake poole tunni kaugusel Triestest. Tegemist on rahuliku ja turvalise kohaga. Mõne kilomeetri kaugusel asuvad Veneetsia ja Sloveenia piir.

Vastuvõtt

Kandideerimine toimub läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral).

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Kontakt


Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S.
Via Trieste,
29 – 34011 Duino Aurisina (TS) Italy

18 Kolledžit
üle maailma