Mine sisu juurde ↓
map

UWC Dilijan

Dilijan, Armeenia

194 õpilast
Vanuses 16 - 18 years

Asutatud

2014

3 March 2017

Kolledži loomise idee tekkis sotsiaalsetel ettevõtjatel Ruben Vardanyanil ja Veronika Zonabendil 2006. aastal. Nende initsiatiivi toetas peaaegu 300 sponsorit üle maailma. 2014. aasta oktoobris avati ametlikult UWC Dilijani uksed 94 õpilasele, saades neljateistkümnendaks UWC kolledžiks.

Dilijan asub kahe suure modernse linna Jerevani ja Thbilisi vahel ning on riigis, mis asub Euroopa ja Aasia piiril - mitmekülgses, kultuurses ja kompleksses regioonis, mis on ajalooliselt olnud seotud nii Pärsia, Bütsantsi, Ottomani kui ka Vene Impreeriumiga.

Kolm omapärast joont

  • Hariduskeskus - Üheks kolledži tähtsamaks eesmärgiks on jätkata panustamist piirkonna kui hariduskeskuse arengusse, mis omakorda edendab haridust kogu Armeenias.
  • Konflikti lahendamine - Geopoliitilise asukohta tõttu on UWC Dilijanis õppimine ainulaadne võimalus saada kogemusi konfliktide lahendamises ja rahuinitsiatiivides.
  • Lähenemine globaalselt, tegutsemine lokaalselt - Meie eesmärk on olla globaalse maailmapildiga, kuid seejuures lähtuda kohalikust reaalsusest. Me loome keskkonna, kus esikohal on kultuuridevaheline mõistmine ja mitmekesisuse tähistamine.
Akadeemiline programm

UWC Dilijan pakub International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) õppekava. Standardkursuste kõrval saab kolledžis õppida vene, saksa ja hispaania keelt, globaalpoliitikat, filosoofiat ja teatrit.

Klassiväline tegevus

Õppimine UWC Dilijanis näeb ette veel nelja elementi - loovuse, spordi ja vabatahtliku tegevuse programmi (Creativity, Action, Service- CAS), projektinädalaid, teemanädalaid ning erinevaid kultuure tähistavaid nädalavahetusi.

UWC Dilijani õpilased teevad koostööd erinevate MTÜ-dega, näiteks kohaliku lasteaiaga, võttes eesmärgiks luua projekte, mis on kasulikud nii Dilijani kogukonnale kui ka õpilastele endile. Koostöö mittetulundusühingutega aitab õpilastel ületada nii mõnegi takistuse, näiteks keelebarjääri.

Kunstiga seotud tegevused UWC Dilijanis on mõjukad ning mitmekülgsed, eesmärgiga edendada õpilastes loovust ja ‘kastist välja’ mõtlemist - alates erinevate maailma tantsustiilide avastamisest kuni programmideni nagu “Kunst kogukonnas”.

UWC Dilijani Outdoor Education Programme ehk õuesõppe programm hõlmab matkamist, suusatamist ja ekspeditsioone koobastes, milles löövad kaasa osalejad ka Dilijanist ja naaberküladest - ikka selleks, et edendada mõttevahetust, juurdepääsu loodusele ja teisi keskkonnaga seotud programme.

Õpilasküla 

UWC Dilijani õpilasküla pakub suurepäraseid vahendeid õppimiseks ja elamiseks. Õpilastel on ligipääs jõusaalile, siseujulale, spordiväljakule jalgpalli- ja võrkpalliplatsiga, tennise-, squashi- ja korvpalliväljakule. Õpilasküla hoonetesse kuuluvad raamatukogu ja õpperessursikeskus integreetitud IT-süsteemidega, söögisaal, ravikeskus, black box saal esinemisteks ning keraamikakoda. Õpilasküla ehitamisel kasutati taastuvaid tehnoloogiad, näiteks vihmavee kasutamine niisutuseks ning tarbevee ümbertöötlus.

Asukoht 

UWC Dilijan asub 16. sajandil asutatud Dilijani linna orus, suure kesk-Armeenia rahvuspargi äärel ja on Jerevanist 100 km kaugusel.

Vastuvõtt 

Kandideerimine läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral). 

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Kontakt


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Kolledžit
üle maailma