Mine sisu juurde ↓
map

UWC-USA

Montezuma, Uus-Mehhiko, USA

235 õpilast
Vanuses 17-19

Asutatud

1982

3 March 2017

UWC USA oli algse nimega Armand Hammer United World College of the American West, asutatud Armand Hammer´i poolt prints Charles´i palvel. Hammer valis kolledži asukohaks Montezuma Uus-Mehhikos tänu paiga märkimisväärsele ilule, Uus-Mehhiko põhjaalade kõnnumaale ja läheduse tõttu USA ajaloolisele regioonile.

Please enter some content for your news story here.

Kolm omapärast joont

  • Kogukonna teenistus – Õpilased osutavad õppeaja jooksul vähemalt 17 000 tundi teenuseid kohalikes koolides, vaimuhaiglas ja supiköökides. San Miguel´i maakond, kus asub Montezuma linn, on üks vaesemaid piirkondi riigis.
  • Looduses viibimine – vabaõhu programm sisaldab ulatuslikult matkamist ja telkimist sh maapiirkondades.
  • Bartos Instituut – Bartos Instituut tegeleb konstruktiivsete konflikti lahendamise tehnikatega, pakkudes suurel hulgal programme konflikti lahendamise ja rahvusvaheliste suhete teemadel.
Akadeemiline programm

UWC-USA pakub International Baccalaureate Diploma Programm´i (IBDP). Lisaks standardsetele kursustele, pakub kolledž tunde hiina ja saksa keeles, antropoloogias, spordi- ja terviseteaduses, muusikas, teatris, tantsimises.

Klassiväline tegevus

UWC-USA-s koosneb CAS (looming, sport ja ühiskondlik tegevus) programm kolmest komponendist: looduses viibimine, kogukonnateenused ja Bartos Instituut konstruktiivseks konfliktide lahendamiseks. Kõik esimese aasta õpilased võtavad osa igast komponendist esimese semestri jooksul. Edaspidi valivad nad ühe ala, mis sobitub kõige parem nende isiklike õpieesmärkidega.

Kõik õpilased võtavad osa vähemalt kahest kahepäevasest retkest metsikusse loodusesse. Lisaks tavalisele seljakotiga matkamisele, saavad õpilased proovida talvist telkimist, murdmaasuusatamist või lumeräätsadega matkamist. Kõik õpilased läbivad ühepäevase matkamise aluste ja esmaabi koolituse.

Kogukonnateenuste programmi raames on õpilased renoveerinud vana kirikuhoone, muutes selle kogukonnakeskuseks; on ehitatud maju kodututele; lükanud käima kohaliku kodutute keskuse; töötanud nõustajatena algklasside õpilastele; töötanud kohalikus vaimuhaiglas. Õpilased pakuvad meeskondadena töötades teenuseid ka õpilaskülas.

Lühikursused 

Global Leadership Forum on kolledži lühikursus, mis julgustab osalejaid oma mugavustsoonist välja astuma. Noorte energiat ja potentsiaali avatakse läbi toetavate hariduslike tegevuste ja eesmärgistatud kogukondliku kaasamise. Kursus aitab noortel vabaneda ideest, et nad ei ole võimelised oma kogukonnas asju muuta.

Õpilasküla 

80 ha suuruses õpilakülas asub tuntud Montezuma loss. Loss ehitati aastal 1881 luksusliku hotellina ja sai täilikult renoveeritud 2001. aastal. Praegu asuvad lossis ühiselamu toad, klassiruumid, kontorid ja söögiruum. Teised rajatised õpilaskülas on:

  • Kuus ühiselamut, nimetatud maailma kõrgemate mäetippude järgi. Igas ühiselamus elab 25-40 õpilast.
  • Vana Kivi hotell (ehitatud 1878), kus asuvad klassiruumid, raamatukogu ja haldusosakonna kontorid.
  • Edith Lansing´u maja – spordikompleks koos sisekorvpalli- ja seinatennise väljaku, tantsustuudio, jõusaali ja kestvustreeningu vahenditega.
  • Kluge kunstikeskus, kus asuvad aula ning kunsti- ja muusikastuudiod.
Asukoht 

UWC-USA asub Pecos´e kõnnumaa ääres Sangre de Cristo mäestiku jalamil. Sealses paikkonnas saab nautida umbes 300 päikesepaistelist päeva aastas, kliima on üldiselt mõõdukas, talvel sajab lund.

    Vastuvõtt

    Kandideerimine läbi UWC Eesti rahvuskomitee (stipendiumi olemasolu korral).

    You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

    If you would like to view this content please

    Kontakt


    UWC-USA
    POST OFFICE BOX 248,
    MONTEZUMA NM 87731-0248

    18 Kolledžit
    üle maailma